A Fővárosi önkormányzat pályázatfelelőseire alapos rá jár a rúd, nem elég, hogy egy hibás döntés, káros következményeit akarják lenyelítni a második kerület lakóival, de íme egy újabb BAKI. A Blikk.hu cikke.

 

6 milliárd hiányzik a Margit híd felújításához

 

2009-11-09 04:55:00

Elbukhatja a 6 milliárd forintos európai uniós támogatást a Margit híd - tudta meg a Blikk.

Hirdetés

BUDAPEST - Túl sokba kerül a híd felújítása, ezért nem érvényes rá az a 6 milliárd forintos támogatás, amit már odaítéltek a hatóságok. Amíg 13 milliárd forint volt a híd felújítása, kiemelt fejlesztésnek számított, amiről itthon dönthetett a kormány. A 30 milliárd forint, amibe végül is a felújítás kerül, nagyberuházássá minősíti át a hídrekonstrukciót.

Felújítás A Margit híd felújításának költsége a kezdeti 13 milliárdról 30 milliárdra emelkedett, így nagyberuházásnak számít
Felújítás A Margit híd felújításának költsége a kezdeti 13 milliárdról 30 milliárdra emelkedett, így nagyberuházásnak számít

Ezért a Fővárosi Önkormányzatnak most új pályázatot kell készítenie. Arról pedig nem a hazai, hanem azok a brüsszeli bürokraták döntenek majd, akik több mint egy évig ültek a 4-es metró támogatási pályázatán. - Gy a n ítom , hogy ebben a ciklusban már nem lesz döntés a Margit hídról. A Fővárosi Önkormányzatnak gyorsan találnia kellene 6 milliárd forintot az elbukott támogatás helyett - vélekedett Bagdy Gábor, a fővárosi nagyberuházásokat vizsgáló bizottság elnöke.

- Gyakorlatilag elölről kell kezdeni az egész adminisztrációt. Kezdhetik öszszeállítani a pályázati anyagot, megírni, lefordítani, majd jóvá kell hagyatni egy csomó itthoni szervezettel, valamint a kormánnyal is, és csak azután küldhetik ki Brüsszelbe. Mindezt azért, mert ennyire alulbecsülték a felújítás költségeit, mert 30 milliárd forint lett a 13 milliárdból - magyarázta Bagdy. - Ha évekig nem is tart, de mindenképp időigényes folyamatról van szó - ismerte el Oravecz Péter, az európai támogatások elosztását irányító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szóvivője.

Tapasztalatai szerint az EU illetékes hatóságainak legalább 3 hónapra van szükségük a döntéshez. - Ám amíg nincs itthon jóváhagyott új pályázat, és azt nem küldték ki Brüsszelnek, addig számlákat sem lehet kifi zetni - emlékeztetett Oravecz Péter. Szerettük volna megkérdezni a Fővárosi Önkormányzat vezetőit, hogy mi lesz most, vajon honnan teremtik elő az elbukott 6 milliárd forintot, de Nyáry Krisztiánt, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóját és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest lapzártánkig nem értük utol.

V. J. Z.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budaipatriota.blog.hu/api/trackback/id/tr131520500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása