A főváros jelenleg támogatott fonódó tervei a II. kerületben élőket több szempontból hátrányosan érintené:

  • A Vízivárosban 200 parkolóhely szűnne meg.
  • Az Árpád fejedelem útján a Margit híd előtt a mostani két forgalmi sáv egyre szűkül.
  • Az Árpád fejedelem útján az Üstökös utcánál megszűnt a balra kanyarodás lehetősége, így az Orfi és a Lukács fürdő sok idős és mozgásában korlátozott beteg számára sokkal nehezebben lenne megközelíthető.
  • A Rózsadombon és a Látóhegyen élők számára nehezen lenne megközelíthető az új fonódó rendszer, ráadásul a Szépvölgyi út környékén nincs parkolásra alkalmas nagyobb terület, amellyel az autósokat arra lehetne ösztönözni, hogy tegyék le járművüket, és villamossal közelítsék meg céljukat.
  • A 17-es villamos jelenlegi pályáján a járatok 30 km/órás, illetve bizonyos szakaszokon 15 km/ órás sebességgel halad, így lassúsága miatt a fonódó rendszerbe való bekapcsolása esetén nem töltené be a neki szánt szerepet.
  • A főváros a Frankel Leó utcát a Komjádi és a Kavics utca között Óbuda felé egyirányúsítaná. Ezzel az Árpád fejedelem útjának forgalomkapacitása az Üstökös utcai kereszteződés után dél felé mintegy harmadával nőne.

A bejegyzés trackback címe:

https://budaipatriota.blog.hu/api/trackback/id/tr271520416

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyors vélemény: budai fonódó projekthez 2009.11.13. 10:19:20

A projekt múlt heti állásával foglalkozó posztunk még le sem került a főoldalról, de ma  már friss hírek érkeztek. Előjáróban azt biztosan rögzíthetjük, hogy nem vagyunk Budapest jelenlegi vezetésének a híve. Előző, témához kapcsolódó posztunk írá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása