Jóval kevesebb pénzt ad az EU a 4-es metróra

2009-08-27 15:24:53

Várhatóan 56 milliárd forinttal kevesebb európai uniós támogatást kap a 4-es metró első szakaszának az építése. A hivatalos brüsszeli döntést néhány hét múlva közlik, a tárgyalások azonban már lezárultak, így a támogatási összeg már nem fog változni


Épül a földalatti, de az államnak mélyebben kell belenyúlnia a zsebébe, hogy befejeződjön a projekt
Fotó: Czerkl Gábor
Épül a földalatti, de az államnak mélyebben kell belenyúlnia a zsebébe, hogy befejeződjön a projekt


Az Inforádió értesülése szerint Magyarország 237 helyett 181 milliárd forintnak megfelelő támogatásra számíthat Brüsszelből a 4-es metró első, a Kelenfölditől a Keleti pályaudvarig tartó szakaszának építéséhez. Az Európai Bizottság megvizsgált mintegy 50 közbeszerzési eljárást, ezekből tizenegyet minősített szabálytalannak, így 56 milliárd forint támogatást veszített a projekt.

A főváros és az állam közötti szerződés a négyes metró három szakaszára szól, nem csak az elsőre, azonban egyelőre az első szakaszra ítélt meg támogatást az Európai Unió. A második szakasz jó része – amelynél már megpedzették, hogy kihagynának két megállót –, és a harmadik szakasz egésze a következő, 2014-ben induló programozási időszakba fog átnyúlni.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budaipatriota.blog.hu/api/trackback/id/tr891520521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása